Dato og klokkeslæt

23. mar–9. jun 11.00–17.00

Udstilling

Sarah Oakman - Out of This World

Sarah Oakman (f. 1985) er keramiker, uddannet fra Det Kongelige Akademi, Glas og Keramik (BA) i 2016 og bosat på Bornholm siden 2012.  

Oakmans arbejde udspringer af en dyb fænomenologisk interesse for keramiske overflader og for at udforske relationen mellem mennesket og det keramiske objekt. Med fokus på spændingsfeltet mellem videnskab og æstetik, arbejder hun systematisk med materialerne og prioriterer autentiske eksperimenter i praksis for at opnå nye erkendelser indenfor sit faglige område. Oakmans praksis spænder fra materialeudforskning til design- og produktionsopgaver, altid med målet om at facilitere materialet og tydeliggøre dets essens gennem sine værker.

"Out of This World" er en keramisk udforskning, der dykker ned i det ydre rum og dets indvirkning på vores eksistens her på Jorden. Keramikværkerne, alle inspireret af de uudtømmelige mysterier i rummet, udforsker både det kosmiske og det jordiske. Oakman ser det som afgørende at rette opmærksomheden indad i en tid, hvor rumfart og idéen om bosættelse på fremmede planeter dominerer. "Out of This World" ønsker at udfordre beskueren til at reflektere over, hvordan vi kan sikre vores egen planets beboelighed og bæredygtighed for fremtiden.

Med afsæt i den bornholmske geologi og med inspiration fra det ydre rum, skaber Oakman keramiske værker, der fusionerer jordiske og kosmiske elementer og udtryk. Hvert stykke er omhyggeligt designet og fremstillet for at efterligne fremmede overflader og strukturer, samtidig med at de bevæger sig i lag mellem videnskab, forestilling og fantasi.

Udstillingen kan ses 23. marts - 9. juni 2024

Åbent tirsdag - søndag kl. 11  - 17. Fra den 1. maj også mandag.

Sted

Bornholms Center for Kunsthåndværk - Grønbechs Gård