Dato og klokkeslæt

1. Apr–22. Okt 11.00–17.00

Egeværk fra "Danmarks næste klassiker" udstiller PRESENT

Med udstillingen PRESENT flytter et helt nyt natur/kultursyn ind på Bornholms Center for Kunsthåndværk. Udstillingen fordrer nærvær, skubber til rammerne for hvad vi normalt opfatter som nordisk æstetik, og er et oprør mod generationers danske møbeltradition. Og så er forholdet mellem natur og kultur til konstant diskussion.

Egeværk – Mette Bentzen og Lasse Kristensen – har gennem det sidste årti kæmpet med ambivalente følelser over for deres fælles faglige ophav. Begge møbelsnedkere er rundede af den danske møbeltradition med speciale i isæt Wegners arv. De lider også begge af kreativ wanderlust og trang til at smadre konventioner. Og så brænder de for at få mennesker til at genforelske sig i naturen – som de selv gør hver eneste dag.

På udstillingen ses en række unikke værker fra Egeværks naturforelskede univers. Inspirationen er altid naturen, der aldrig har været venner med arkitekternes rette vinker. Hylder smelter som isvægge, kæmpegopler bliver til lænestole, dekonstruerede træstammer hænger fra loftet. Er alt kaos og sammenbrud eller befinder vi os midt i naturens skønneste orden?

Træet er det dominerende materiale, dog suppleret af resin og forskellige metaller.

Egeværk har siden 2011 arbejdet på at kombinere kærligheden til træ og det gode håndværk med store ambitioner om at udfordre status quo i den danske møbeltradition. De har fundet deres rette hylde i kategorien collectible design, indenfor hvilken Egeværk har etableret et stærkt, nordisk navn især i USA og England. Egeværk har studio i Helsingør, og bruger det meste af deres fritid på Bornholm.