Dato og klokkeslæt

23. mar–24. jun 11.00–17.00

Udstilling

Iben Birch Bech

Da Iben Birch Bech flyttede tilbage til sin fødeø Bornholm i 2016, oplevede hun en stærk visuel perception af skønheden i landskabet og farverne på øen, som hun ikke lige havde været opmærksom på, da hun boede der som barn og ung.

Når den oplevelse fortolkes i hendes tekstile værker, er det ikke direkte afbildninger.

Birch Bech arbejder snarere ud fra erindringer og forsøger at indfange oplevelsen eller følelsen af de uendelige blå og grå toner over himmel og hav. Fiskegarn, der tørrer elegant på bølgebryderen på havnen eller farverne og duften af gemte kantareller under græs og mos. Naturen er koncentreret i hendes taktile materiale- og farvefortællinger. Når hun laver dem, befinder hun sig nærmest i en drømmetilstand, hvor hun fastholder et indre billede, og derigennem tilføjer sine egne fortolkninger.

Teknikken med viklinger mestrede hun allerede under sin tid som blomsterbinder, hvor man omvikler buketter og kranse med bånd for at holde orden i det levende materiale. Men der er også en dyb forbindelse til den kontekst, hun voksede op i på Bornholm, hvor kvinderne omkring hende arbejdede med tekstiler gennem både traditionelt og eksperimenterende håndarbejde.

Iben Birch Bech er uddannet designer i USA og Danmark og dimitterede fra Danmarks Designskole i 2008. Hun har sit værkstedsatelier i den lille fiskerby Tejn, hvor hun også bor med sin familie.

Udstillingen kan ses 23. marts - 9. juni 2024

Åbent tirsdag - søndag kl. 11 - 17. Fra den 1. maj 2024 også mandag.

Sted

Bornholms Center for Kunsthåndværk - Grønbechs Gård