STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

13. september 15.00–16.00

Foredrag med keramiker Signe Fensholt

Artist Talk

Signe Fensholt fortæller her om hendes udstilling "Behold: Become", der åbner i uge 43.

At blive til i blikket på den, som ser

Udstillingen viser den kraft og rigdom, der er i keramiske materialer, den rå dynamik de besidder og den poesi, der kan opstå, når man som en koreograf instruerer deres bevægelser.

Værkerne gestalter forskellige stadier af tvivl og rædsel for at slippe kontrollen. De viser, hvordan de rammer, vi selv skaber, er fiktive og begrænsende, men samtidig er forudsætningen for vores væren. Ved selv at slippe kontrollen og overlade en del af skabelsesprocessen til den kraft, der er i materialerne, giver Signe Fensholt objekterne muligheden for delvist at skabe sig selv. Porcelænet som i mødet med ilden, transformeres og vidner om en voldsom forening af modsatrettede kræfter. Og glasuren, som udvikler en egen form i brændingen.

Fensholt sætter en ramme for at noget bliver til. Rammen er det kunstneriske greb, som kalder værket frem. I værkerne bliver materialernes fysiske processer sindbilleder på eksistentielle forhold – vores måde at tage form og at blive til. Det er en tilblivelsesproces som først slutter i blikket på den, som ser. En andens blik er også en forudsætning for at være til.

max. deltagelse 12. pers. bindende tilmelding ved betaling af 40,- kr. via mobile pay 42 462.

Arrangementet er en del af Bornholms Kulturuge 2020 dvs. der kræves Kulturugebadge for at deltage.

www.bornholmskulturuge.dk