STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

21. juli 15.00–17.00

Artist Talk

Foredrag med Maria Bang Espersen

Gennem et kig på gamle porcelænsfigurer og deres fremvisning af bl.a.nationaldragter, tager kunstner, Maria Bang Espersen, os videre til vores samtids interesse for at definere, hvad der er særligt dansk. Det er blevet til en udstilling, der fremhæver begrænsningerne i vores fælles nationale fortællinger.

Udstillingen, "Kunst om den fiktive danskhed", fokuserer på nogle af de fiktive historier, som fortælles gennem pyntegenstande. Figurer der forestiller at fortælle en sandhed i overensstemmelse med virkeligheden, til trods for at de er fiktive fortællinger.

Ved at fortælle den udvidede historie, om nogle af disse genstande, taler udstillingen til figurernes ødelæggende effekt og deres forbindelse til nutidige sociopolitiske problemstillinger. 

Udstillingen blander fortid og nutid og referer til både guldalderkunst, juleplatten og nutidig politik. I udstillingen sidder porcelænsfigurer f.eks. fast i og ødelægger glasmontre.

Danmarkskanonen er blevet til en serie af porcelænsfigurer, og traditionelle danske juleplatter er delvist dækket med nye nutidige "historier" fra dansk politik.

Udstillingen er Maria Bang Espersens første separatudstilling i Danmark siden 2015. Hun er uddannet på California Institute of the Arts i USA, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design, Bornholm, og Kosta Glasskola i Sverige. Som det også ses i udstillingen, arbejder Espersen i materialerne glas, keramik, træ, vinyl og video.

Espersen har udstillet bredt i Europa og i flere større byer i USA. Hun har desuden modtaget mange priser. Og her skal nævnes KP-Prisen, Talent Award of the Jutta Cuny Franz Foundation, Coburg International Glass Prize 2014 og Kunsthåndværkerprisen af 1879.

Fra 2017-2019 var hun modtager af det præstigefyldte fellowship, The Core Program, ved Museum of Fine Arts Houston, USA, og har desuden haft residencies i USA, England, Belgien, Norge og Sverige. Espersens værker er bl.a. at finde på V&A i London og The Corning Museum of Glass i USA.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden og 15. Juni Fonden, og vises fra den 20. juli til den 22. november på Grønbechs Gård.

Sted

Magasin galleriet

Pris

40,- kr.