STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

13. oktober 11.00–13.00

Raku Workshop udsolgt!

Workshop m/ Bodil Brandt

Raku workshop med keramiker Bodil Brandt tirsdag d 13 oktober kl. 11.

Skab din egen unikke skål ved raku brænding på værkstedet i Snogebæk Hovedgaden 59 Snogebæk 3730 Nexø.

Raku brændings teknik er en brændingsmetode for keramik , hvor emnerne med den smeltede glasur løftes over i beholdere med savsmuld eller spåner som bryder i brand (fordi keramikken er  ca 1000 grader varm) og dermed forbruger ilten i beholderen. Denne brænding i beholderen påvirker glasuren og farverne meget forskelligt , afhængigt af hvor meget  ild og hvor mange spåner( i fagsprog mere eller mindre reduceret atmosfære i beholderen ) 

På værkstedet får du en skål som Bodil har drejet og som er forglødet ( brændt første gang ) denne skål dekorerer du med glasur - glasur males på skålen næsten som om det er akvarel - derefter sættes tingene ned i rakuovnen og med gas varmes ovnen op til vi kan se glasuren er smeltet ud og tingene er rødglædende. Med en lang tang løfter hver især sin skål over i beholdere gjort klar med spåner -  og der opstår en ny forbrænding og kemisk påvirkning af glasuren --- tingene køler af i beholderen og når de er kolde nok skures de med ståluld og du kan se resultatet af rakubrændingen.

Med så megen åben ild foregår rakubrænding ude  og i tilfælde af regn eller megen blæst må workshoppen aflyses eller rykkes.

Bindende tilmelding ved betaling til mobile pay nummer : 40767101 .

Sted

Værkstedet i Snogebæk Hovedgaden 59 Snogebæk 3730 Nexø.

Pris

275,-