Huset

Utraditionelle omgivelser for udstilling, forretningsmøde og foredrag..

  • _DSC1878

Bornholms Center for Kunsthåndværk er opført som lagerbygninger til købmands-virksomheden, der blev overtaget af brødrene Grønbech i 1875. Vestfløjen er opført 1891, mens nordfløjen formentlig er fra samme periode og erstatter en ældre, kortere bygning. I hovedbygningens kældre (under den stadigt eksisterende købmandsbutik) findes bygningsrester fra 1700-tallet. Læs mere om historien.

Hvad har vi?

I bygningerne er der etableret syv udstillingsrum; der er desuden mulighed for at udstille på trappereposerne og i udsigtslanternen. Dertil kommer depoter, kontor, butik/café, mødelokale med anretterfaciliteter og servicerum. Mødelokalet kan deles op i to rum af forskellig størrelse.

Se mere om hvert enkelt udstillingsrum under menupunkterne til venstre.

Der er elevator til alle etager samt lifte til rum i forskudt plan og til udsigtslanternen.

Rummene er generelt uopvarmede. Alle rum i nordfløjen er forsynet med mange el- og edb-stik, og der kan etableres internet-forbindelse. I vestfløjen er el-udstyret sparsomt, bortset fra skinner til spots. Vi er i gang med at udskifte alle spots til LED.

Udvikling

Projektet til moderniseringen i 2001-2002 er udtænkt af arkitektfirmaet "Blå Streg" i Rønne og arbejdet er udført af lokale håndværkere. Der er siden sket mindre ombygninger for at tilpasse bygningerne til skiftende behov.

Auf Deutsch 

Grønbechs Gårds historie kort fortalt
Grønbechs Gård har mere end 350 år på bagen!
Læs den her
Multi-rum
Grønbechs Gårds rum kan bruges til mange ting, se fx Bornholms Efterskoles videokunst