Event date and time

23. Mar–1. Sep 16.00–17.00

Udstilling

Baltic Seaglass - 10 store vaser

For 10 år siden havde Baltic Sea Glass en stor udstilling på Bornholms Center for Kunsthåndværk med 10 store fade. Nu følger de op med ti store vaser.

Baltic Sea Glass´ team af glaspustere - Maibritt Jönsson, Tobias Sode, Sander Boeijink og Erno Takala - har virkelig udfordret glasset, med alt hvad det indebærer af sved og frustrationer samt glæden ved at lykkes.

Vaser med en højde på op til 75 cm. og en vægt på 15 kilo, kræver at de forskellige pustere forstår deres opgaver og er fokuseret i flere timer for at lykkes. Når en vase produceres ud fra 15 kilo glas, så svarer det til en vægt på 45 kilo for enden af piben. Vaserne er så tunge, at piberne efter brug har været på værksted for at blive rettet op igen – belastningen er voldsom, for både værktøj og krop.

Baltic Sea Glass blev etableret af Maibritt Jönsson og Pete Hunner helt tilbage i 1981 og har ligget på sin nuværende adresse syd for Gudhjem siden 1991, hvor der er blevet lavet mange fascinerende unika objekter og brugsglas. Baltic Sea Glass har gennem årene vundet stor hæder både i ind- og udland og haft store udstillinger, bl.a. hovedudstillingen på Ebeltoft Glass Museum i 2020.