STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

29. juni 18.00–19.30

Artist Talk

Foredrag med Nyholm Cantrell Glass

High Resolution er titlen på udstillingen af glasværker af parret Nyholm Cantrell

“Honey and Venom” hedder en af Ned Cantrells glasskulpturer forestillende et hvidt kranium med tomme øjenhuler og en spøgelsesagtig række fortænder. På dette ultimative “Memento Mori”-symbol er påført den sorte silhuet af en smuk, ung og meget levende kvinde i en yndefuld og koket stilling. Med andre ord: livet i sin mest ferskenbløde og sanselige form overfor det håndfaste bevis på dødens konstante nærvær.
Livets og dødens evige favntag ligger som et hovedmotiv i store dele af kunsthistorien, fra reliefudsmykningerne på de gamle europæiske katedraler over barokkens altertavler til symbolismens fascination af dødekult og måneskinsbelyste kirkegårde. Det er i denne sammenhæng, man skal se Ned Cantrells glasarbejder.

På bunden af en stramt designet dobbeltskål står en lille porcelæns kat og kigger op mod motivet af en hvæsende panter. Betragter den sin egen ønsketænkning? Eller er den fanget mellem to verdener – udstillet i en voksen krop af up-to-date-glasdesign og rustfrit stål. En barndom, der er gået forkert? “Miav”. Noget er ikke, som det plejer at være. Karen Nyholms værker er kendetegnet ved en undersøgelse af nye former for design og motiv og etablerer med sin fortællende form et brud med den gængse opfattelse af skulpturel glas. Hun arbejder gerne på tværs af historisk tid, ved at tilføje ældre objekter som små porcelænsfigurer eller mønstre ind i en nutidig form og komposition

Sted

Kælder galleriet kl 18-19.30 lørdag den 29. juni